”Prognosmissar i befolkningsfrågan ger ohållbar utveckling” – Robin, Rushdi Al-Sálehi i FastighetsNytt om outnyttjade resurser

Krogkoncernen Göteborgsfamiljen har tagit ställning i debatten om framtiden för Skanstorget. De föreslår att utveckla en saluhall och skapa en plats som utgår från medborgarnas önskemål, snarare än politikernas toppstyrda beslut om förtätning med bostäder.

Efterfrågan på vattennära bostäder i Göteborg är mycket stor. När möjligheten äntligen öppnades att bygga staden närmare vattnet, upplever många invånare att det främst är kontorskomplex och hotell som reser sig på de mest attraktiva platserna, där man istället hade hoppats på nya bostadsområden.

Samtidigt fokuserar Göteborgs stads politiker på att driva igenom ett mindre bostadsprojekt på Skanstorget, som erbjuder ett fåtal bostäder för unga vuxna från medelklassen som vill bo i Linnéstan. Robin, Rushdi Al-Sálehi lyfter fram den obekväma sanningen om alla outnyttjade resurser som står oanvända, medan nya byggnader fortsätter att poppa upp, ofta baserade på bristfälliga analyser av vad som faktiskt efterfrågas.
Läs mer »»»